Informatie

Wat is Barcraft?
Starcraft 2 is in zeer korte tijd misschien wel één van de meest gespeelde en bekeken competitiegames geworden. Met de toenemende aandacht voor dit spel, zijn ook de prijzen die gewonnen kunnen worden in deze tournaments enorm toegenomen. Daar omheen huist een zeer actieve community om dit alles te supporten. Nu kan je deze matches vanuit thuis bekijken en er breed over discussiëren met je vrienden via internet, maar wat is er leuker dan met een hele groep samen de matches te kijken in een café dat van alle gemakken voorzien is?

En dat is dus een Barcraft: iemand regelt een café, schermen en een goede internet stream, zodat de matches samen, tijdens een gezellige avond, gekeken kunnen worden. Dit concept is momenteel steeds populairder aan het worden en zelfs Blizzard lijkt het inmiddels te gaan ondersteunen. Gezien wij het een erg leuk concept vinden en natuurlijk ook wel wat hebben met het onderwerp gezien onze eigen evenementen, willen wij graag een platform bieden om mensen die interesse hebben in deze Barcrafts bij elkaar te brengen. Wij hopen dit platform te kunnen bieden met Barcraft.nl.

Wie zijn wij?
Wij zijn Duh-Events, de organisatie achter onder andere Intel Pack4DreamHack, The-Party en CampZone. We hebben vanaf 1997 aardig wat ervaring opgebouwd met het organiseren van evenementen en hebben dus ook de nodige contacten in dit wereldje. Wij willen deze kennis aanwenden om het Barcraft concept in Nederland meer bekendheid te geven en willen dus ook enthousiastelingen die deze evenementen op willen zetten zoveel mogelijk ondersteunen. Dus mocht je vragen hebben over het organiseren van dit soort evenementen, of je eigen Barcraft willen promoten? Neem dan even contact met ons op!

About the Author